Wat is Mckenzie

McKenzie MDT is de afkorting van Mechanical Diagnosis and Treatment. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat voornamelijk de wervelkolom. Het heeft uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen en armen.

Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen maar er ook voor zorgen dat ze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren.

De behandeling

Tijdens de eerste afspraak wordt via een gesprek en onderzoek een fysiotherapeutische diagnose gesteld. Bij de behandeling staat de eigen inbreng van U als patiƫnt centraal. Uw therapeut staat u hier bij waar nodig.

Door gerichte instructies kan u zichzelf behandelen wanneer nodig. Naast klachten verminderen werkt de McKenzie therapie ook preventief. U dient een aantal oefeningen te beheersen en een stuk gedragsverandering in te voeren waardoor U het risico van klachten kan verminderen en bij het optreden van de klachten zelf snel kan ingrijpen!

Wanneer McKenzie

  • lage rugpijn
  • nekpijn
  • hoofdpijn

Voordelen

  • snelle pijnvermindering
  • zelfbehandeling

Bekijk ook

meer informatie over onze specialisatie

Kinesitherapie
Osteopathie
Myofasciale therapie
Medische Fitness

Wenst u bijkomende info over de McKenzie therapie,
aarzel niet om ons te contacteren!